مرگ غم انگیز یک باربر در دومین قله بلند جهان، جنجالی شد + فیلم
یک باربر که تنها ۱۳۰۰ فوت مانده بود تا به همراه کوهنوردان، به بالای کوه کی ۲ با ارتفاع ۲۸۳۰۰ فوت برسد بر اثر جراحات وارده جان باخت و دستکم ۵۰ کوهنورد از روی او عبور کردند تا قله را فتح کنند.
یک مرگ غم انگیز در طول تلاش برای ثبت جهانی کِی۲ باعث ایجاد مشاجره در جامعه کوهنوردی در مورد اینکه آیا کوهنوردان غربی با باربران محلی توسط به عنوان کالاهای مصرفی رفتار میکنند، ایجاد کرد.
به گزارش فرارو، پس از اینکه محمد حسن، باربر پاکستانی در اواخر ژوئیه به بالای قله کِی۲ در کوههای قراقروم این کشور سقوط کرد، دو کوهنوردی که شاهد این صحنه بودند میگویند که او را کوهنوردانی رها کردند که بیشتر به ثبت رکورد علاقه داشتند تا نجات جان.
پس از انتشار تصاویری از این حادثه، تصمیم کوهنوردان برای ترک او باعث اعتراض جامعه کوهنوردی شده است. این فیلم کوهنوردانی را نشان میدهد که از روی حسن رد میشوند در حالی که او در برف عمیق دراز کشیده است. سپس این ویدئو به سمت ابرها میرود تا چندین هزار فوت زیر آنها نشان داده شود و نشان میدهد که آنها در زمان ضبط فیلم چقدر ارتفاع داشتند.
هوا در این ارتفاع به قدری رقیق است که همه افرادی که در این ویدئو دیده میشوند ماسک اکسیژن روی صورت داشتند.
به نظر میرسد که فقط یک نفر به او کمک کرده است، یک نجات دهنده ناشناس که موفق شده او را برای مدتی هوشیار نگه دارد، اما او بر اثر شدت جراحات جان خود را از دست داد. هیچ عملیات نجاتی برای کمک به مرد جوان صورت نگرفت.
ویلهلم اشتایندل و فیلیپ فلامیگ دو کوهنورد اتریشی میگویند که در آن روز فیلمی از پهپاد ضبط کرده اند که نشان میدهد کوهنوردان به جای تلاش برای نجات او از روی بدنش عبور میکنند.
فلامیگ به روزنامه اتریشی استاندارد گفت: همه چیز در فیلم پهپاد وجود دارد. او توسط یک نفر درمان میشود در حالی که همه به سمت قله حرکت میکنند. واقعیت این است که هیچ عملیات نجات سازمان یافتهای وجود نداشت، اگرچه شرپاها (افرادی که در ازای مبلغی در حمل بار کوهنوردان مشارکت میکنند) و راهنمایان کوهستانی در محل بودند که میتوانستند اقدام کنند.
روایتهای متفاوتی از این فاجعه منتشر شده است که منجر به عدم اطمینان در مورد اینکه دقیقاً چه اتفاقی تا پایان کی ۲ رخ داده، شده است.
لاکپا، کوهنوردی که در حال صعود بود نیز گفت: برخی از کوهنوردان و شرپاها تلاش کردند تا جان او را نجات دهند، اگرچه او درگذشت.
همه کوهنوردان برای انجام این صعود پول زیادی خرج کرده اند و ارزش زمان برای صعود نیز وجود دارد. کوهنوردان سعی کردند او را نجات دهند، اما نمیتوانند از ماموریت خود دست بکشند.
بسیاری از کوهنوردان و شرپاها به او گفتند که برگردد، زیرا تجهیزات بسیار ضعیفی داشت و به خوبی مجهز نبود و همچنین هوای بسیار بدی در قله وجود داشت، اما او گوش نکرد و سپس به زمین افتاد.
پایین آوردن جسد بسیار سخت بود. آنها باید به قله کوه برسند. فقط فرصت کمی برای آنها وجود دارد.
سیلویا آزدریوا، کوهنورد بلغاری، در یک پست فیس بوک درباره این صعود گفت: در کی ۲ کسی نیست که شما را به این سرعت نجات دهد، اگر اتفاقی برای شما بیفتد باید روزها منتظر بمانید.
ویلهلم اشتایندل به طرز تکان دهندهای ادعا کرد که مدت کوتاهی پس از درگذشت حسن، جشنی برای کریستین هاریلا، زن نروژی که پس از صعود به ۱۴ قله از مرتفعترین قلههای جهان در کمتر از ۳ ماه، رکورد جدیدی را به نام خود ثبت کرد، برگزار شد. من نرفتم، منزجر شدم. کوهنورد خشمگین گفت: یک نفر همان بالا مرده بود.