نگرانی دلالان بازار ارز از ریزش قیمت‌ها

قیمت‌ها در بازار ارز با افزایش احتمال موفقیت مذاکرات وین، روندی کاهشی یافته است، بر این اساس، تردید و سردرگمی در میان دلالان بازار ارز مشاهده می‌شود که نشان‌دهنده انتظار برای کاهش بیشتر قیمت‌ها در آینده نزدیک است، حتی برخی از دلار زیر ۲۰ هزار تومان در روزهای آینده سخن می‌گویند.

به گزارش جهان مانا به نقل از ایرنا، با توجه به تحولات سیاست خارجی و افزایش امیدواری به موفقیت مذاکرات وین، آزادسازی پول‌های بلوکه شده ایران در سایر کشورها و کاهش سفته‌بازی در بازار ارز، قیمت انواع ارز در روزهای اخیر روند کاهشی داشته است.

رصد بازار غیر رسمی ارز در خیابان فردوسی تهران نشان می دهد که دوباره فضای تردید در این بازار حاکم شده و دلالان این بازار انتظار کاهش قیمت ها را دارند. با وجود اینکه هنوز صف های فروش در این بازار شکل نگرفته، اما دلالان تلاش می کنند که خریدهای خود را در قیمت های پایین انجام دهند تا در صورت ریزش قیمت‌ها، متضرر نشوند.

اگرچه در ابتدای شروع به کار دولت جو بایدن، چشم انداز روشنی از آینده مذاکرات و احیای برجام وجود نداشت و به همین خاطر فعالان بازار ارز چندان به کاهش قیمت‌ها در آینده نزدیک خوشبین نبودند، اما در روزهای اخیر شرایط حاکم بر بازار به کلی متفاوت است.

به نظر می‌رسد با شروع روند کاهشی قیمت ارز و به ویژه دلار، چشم‌انداز روشنی از تداوم این روند در بازار ارز به وجود آمده است. جو حاکم بر بازار بیانگر این است که فعالان و به ویژه دلالان ارز در باره کاهش بیشتر قیمت در روزهای آتی اطمینان دارند.

این روزها خیابان فردوسی که به عنوان بازار غیر رسمی ارز به شمار می‌رود، از شلوغی و ازدحام همیشگی برخوردار نبود. هرچند از گوشه و کنار میدان و پیاده روهای خیابان فردوسی صدای «دلار، دلار، یورو، خرید، فروش» به گوش می‌رسید اما به دلیل جو کاهشی حاکم بر بازار تعداد دلالان و معامله‌گران کمتر از گذشته و معاملات هم در مقیاس زیاد انجام نمی‌شد. خریدها کمتر انجام و اگر هم متقاضی پیدا می‌شد پایین‌ترین قیمت را پیشنهاد می‌دادند و همان قیمت را هم در مراجعات بعدی فروشنده، پایین‌تر می‌آوردند.

روز گذشته (سه شنبه) نیز فضای تردید در بازار ارز حکم‌فرما بود به طوری که دلالان حدود ساعت یازده و نیم قبل از ظهر، قیمت خرید را ۲۳ هزار و ۵۰۰ تا ۲۳ هزار و ۵۵۰ و قیمت فروش را ۲۳ هزار و ۷۵۰ می‌گفتند اما بعد از ساعت ۱۲ ظهر دلار را بیش از ۲۳ هزار و ۳۰۰ خریدار نبودند.

دیدگاه