قرصهای ضد بارداری مردان هم میآید
اعلام خبر ورود اولین قرص ضد بارداری مردانه به مرحله انجام آزمایشهای بالینی میتواند دستاوردی بزرگ قلمداد شود. چرا که تاکنون فقط زنان قرصهای ضد بارداری خوراکی را مورد استفاده قرار میدادند و هیچ نوع داروی ضد باردای خوراکی برای مردان وجود نداشت.

به گزارش جهان مانا، در حالی که سازمان غذا و داروی آمریکا بیش از ۲۰ دسته مختلف از داروها و راهکارهای ضد بارداری را تایید کرده است، تنها دو مورد برای مردان برای جلوگیری از بارداری در دسترس است: کاندوم و وازکتومی. ۲۵ درصد از زنانی که از پیشگیری از بارداری استفاده میکنند از قرصهای ضد بارداری خوراکی مصرف میکنند، اما در حال حاضر هیچ روش مشابهی برای مردان وجود ندارد. بنابراین هر نوع خبری در رابطه با آزمایش و تولید قرصهای ضد بارداری میتواند اعجاب آور تلقی شود.
به گزارش مدیکال اکسپرس، تحقیقات کالج داروسازی دانشگاه مینهسوتا، که نتایج آن در نشریه ارتباطات طبیعی منتشر شده است، مقدمات اولین قرص ضد بارداری مردانه بدون هورمون را برای ورود به آزمایشات بالینی فراهم کرد.
داروی جدید که YCT-۵۲۹ نام دارد، یک داروی ضدبارداری مردانه بدون هورمون و خوراکی است. این دارو که با همکاری دانشگاه کلمبیا در نیویورک و YourChoice Therapeutics ساخته شده ، با توقف تولید اسپرم به عنوان یک داروی ضد بارداری عمل میکند.
نتایج این تحقیق نشان داد:
این دارو در موشهای نر، باعث ناباروری شد و ۹۹ درصد در پیشگیری از بارداری در عرض چهار هفته پس از مصرف موثر بود.
در پستانداران نر غیر انسان، دارو تعداد اسپرم را در عرض دو هفته پس از شروع دارو کاهش داد.
هم موشها و هم پستانداران غیر انسان پس از قطع دارو باروری را به طور کامل به دست آوردند. موشها در عرض شش هفته باروری را به دست آوردند و پستانداران غیر انسانی تعداد اسپرم خود را به طور کامل در عرض ۱۰ تا ۱۵ هفته بازیابی کردند.
هیچ عارضه جانبی از دارو در هر دو گروه مشاهده نشد.
گوندا گئورگ، نویسنده مسئول این مطالعه و استاد کالج داروسازی که مولکول دارو در آنجا ساخته شده است، گفت: یک قرص ایمن و موثر مردانه گزینه های بیشتری را برای زوج ها برای کنترل بارداری فراهم میکند. مراحل بعدی در حال انجام است: تحقیقات نشان داد که YCT-۵۲۹ برای مطالعات انسانی مناسب است و فاز ۱ کارآزمایی بالینی این دارو در سال ۲۰۲۴ توسط YourChoice Therapeutics با موفقیت به پایان رسید. این دارو در حال حاضر تحت آزمایش ایمنی و اثربخشی در دومین کارآزمایی بالینی قرار دارد.