اگر با فرد مبتلا به کووید-۱۹ تماس داشتیم چه کنیم؟

محققان موسسه ملی تحقیقات سلامت و دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران نکاتی را درباره زمانی که با فرد مبتلا به کووید-۱۹ تماس داشته‌ایم، بیان کرده‌اند.

به گزارش جهان مانا به نقل از ایسنا، محققان موسسه ملی تحقیقات سلامت و دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران با بررسی شواهد موجود به این پرسش پاسخ داده‌اند که اگر با کسی که مبتلا به کووید-۱۹ است تماس داشتیم، چه اقداماتی باید انجام دهیم.

آن‌ها می‌گویند: تماس نزدیک به معنای داشتن فاصله‌ای کمتر از یک متر با فرد عفونی مبتلا به کووید-۱۹ برای مدت طولانی (بیشتر از ۱۵ دقیقه) است. از جمله مثال‌های نزدیک می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

-زندگی کردن در یک خانه با فرد مبتلا

-داشتن ارتباط صمیمی و نزدیک با بیمار( همسر بیمار)

-داشتن تماس فیزیکی مستقیم با بیمار

-مراقبت از بیمار مبتلا به کووید-۱۹ بدون استفاده از تجهیزات محافظت فردی مانند ماسک یا محافظ صورت

-قرار گرفتن همزمان در یک خودرو با فرد مبتلا

در صورت داشتن تماس نزدیک با بیمار کووید-۱۹ باید خود را به مدت ۱۴ روز در خانه قرنطینه کنید و مراقب بروز علائمی هر چند خفیف از جمله سرفه، تنگی نفس، سخت شدن تنفس، تب، لرز، درد عضلانی، سر درد، گلو درد یا از دست دادن حس چشایی و بویایی باشید.

در دوران قرنطینه، هر روز دو مرتبه دمای بدن خود را چک کنید و به غیر از مراجعه به مراکز درمانی، منزل را ترک نکنید. از رفتن به مدرسه، دانشگاه، محل کار و مکان‌های عمومی اجتناب کرده و از وسایل حمل‌ونقل عمومی استفاده نکنید. در صورت ترک منزل، از ماسک استفاده کنید.

در صورت امکان، در یک اتاق جداگانه در منزل اقامت کنید و از سرویس بهداشتی جداگانه استفاده کنید. در منزل، تمام مدت حداقل یک متر از سایر افراد خانواده خصوصا افراد مسن یا دارای بیماری‌های زمینه‌ای فاصله داشته باشید.

در صورتی که از اتاق مشترک با سایر اعضای خانواده استفاده می‌کنید حتما ماسک بپوشید، مگر در مواردی که دچار مشکل تنفسی هستید. از لوازم مشترک با اعضای خانواده استفاده نکنید. سطوح اتاق و سرویس بهداشتی که از آن‌ها استفاده می‌کنید را مرتب تمیز و ضدعفونی کنید. پس از استفاده از وسایل خانه، آن‌ها را کاملا بشویید.

دست‌های خود را به طور مرتب حداقل به مدت ۲۰ ثانیه با آب و صابون بشویید. در صورت عدم دسترسی به آب و صابون، از ضدعفونی‌کننده‌های الکلی استفاده کنید.

در صورتی که علائم بیماری در شما بروز کرد یا نتیجه تست کرونای شما مثبت شد، خود را از سایر افراد خانواده جداسازی کرده و افرادی که در تماس نزدیک با شما بوده‌اند هم بایستی خود را به مدت ۱۴ روز در خانه قرنطینه کنند.

در صورت داشتن علائم بیماری، با مراکز بهداشتی تماس بگیرید و راهنمایی‌های لازم جهت مراجعه و معاینه را کسب کنید. چنانچه علائمی مانند اشکال در تنفس، درد قفسه سینه، گیجی، تغییر رنگ لب‌ها، صورت، اطراف چشم‌ها یا ناخن‌ها داشتید، حتما با اورژانس تماس بگیرید و حتما به آن‌ها اطلاع دهید که به دلیل داشتن تماس نزدیک با فرد مبتلا به کووید-۱۹ در قرنطینه هستید.

اگر علائم خفیف دارید، می‌توانید با استراحت کافی در منزل، نوشیدن مایعات فراوان و داروهای تب‌بر خود را درمان کنید.

دیدگاه