چرا بعضی افراد همیشه دچار سرماخوردگی میشوند؟
در پاسخ به این سوال که “سرماخوردگی زیاد نشانه چیست؟” می توان گفت عدم رعایت بهداشت فردی یکی از اصلی ترین موارد است. بهتر است بعد از حضور در اماکن عمومی دستهایتان را بشویید.
به گزارش جهان مانا ، اگر شما هم بیشتر از سه بار در سال سرما میخورید، شاید بهتر باشد برخی از عادتهایتان را تغییر دهید. اما سرماخوردگی زیاد نشانه چیست ؟ لطفا به آمارهای زیر توجه کنید.
افراد بالغ به طور میانگین 2 الی 3 مرتبه در سال سرما میخورند.
استرس و بیخوابی از دلایل عمده سرماخوردگی زیاد به شمار میرود.
عادات درست غذایی، بهداشت مناسب، خواب و کاهش استرس سرماخوردگی را از شما دور میکنند.
نشانه های رایج سرماخوردگی
آبریزش بینی، گلو درد، سرفه، گرفتگی سینه، عطسه و بی حالی همگی نشان میدهند که شما سرما خوردید. طبق آمار نهادهای سلامت، سالانه افراد بالغ به طور میانگین 2 الی 3 مرتبه سرما می خورند. اگر میانگین هر دوره سرماخوردگی را 7 الی 10 روز در نظر بگیرید، بین 20 الی 30 روز در سال سرماخورده هستید.
گرچه ممکن است این آمار زیاد به نظر نرسد، اما اگر چند بار بیشتر در طول سال سرما بخورید، خواهید پرسید که سرماخوردگی زیاد نشانه چیست؟ سرماخوردگی موجب خانه نشینی و کاهش توانایی شما در انجام فعالیتهای روزانه میشود. پس مهم است که دلیل آن را زودتر دریابید. در ادامه با شما به بررسی علل سرماخوردگی زیاد میپردازیم.
عواملی که باعث سرماخوردگی مکرر می شوند:
1- سیگار کشیدن
یکی از دلایلی که ممکن است زیاد دچار سرماخوردگی شوید، کشیدن سیگار است. مطالعات نشان میدهد، مواد شیمیایی موجود در سیگار پاسخ طبیعی دستگاه ایمنی بدن را تغییر میدهند. سیگار کشیدن از جمله دلیل های سرماخوردگی مکرر در بزرگسالان به شمار میرود. این مواد، به طور مستقیم روی سلولهای دستگاه ایمنی اثر میگذارند و موجب میشوند که شما بیشتر سرما بخورید.
همچنین سیگار به طور موقت به پرزهای موجود در دستگاه تنفسی آسیب میزند که به طور معمول موکوز و میکروبها را از بدن خارج میکنند. در نتیجه یکی از راههای جلوگیری از سرماخوردگی مداوم، کنترل این عادت محسوب میشود. با پزشک خود در مورد کنار گذاشتن این عادت صحبت کنید.
2-عدم رعایت بهداشت فردی
در پاسخ به این سوال که “سرماخوردگی زیاد نشانه چیست؟” می توان گفت عدم رعایت بهداشت فردی یکی از اصلی ترین موارد است. بهتر است بعد از حضور در اماکن عمومی دستهایتان را بشویید. اگر در نظافت فردی خود کوتاهی کنید، نباید از عطسه و کشمکش با سرماخوردگی هم تعجب کنید. طبق نظر دکتر محرابی پزشک و متخصص عمومی، وقتی دستهایتان را خوب نشویید، محیط مناسبی برای رشد باکتریها و عفونتهایی که موجب سرماخوردگی میشوند، ایجاد میکنید. ذرات ویروسی که منجر به سرماخوردگی میشوند، میتوانند به سادگی به شما منتقل شوند. به خصوص وقتی دستهایتان را نشویید.
3-عدم استفاده از ماسک تنفسی در اماکن عمومی و شلوغ
برای جلوگیری از ابتلا به سرماخوردگی و سایر بیماری های ویروسی باکتریایی، استفاده از ماسک تنفسی توصیه می شود. در اماکن شلوغ و پر تردد که امکان انتشار ویروس ها و آلودگی های زیاد است، لازم است جهت حفاظت از سیستم تنفسی از ماسک تنفسی استنفاده نمود. ماسک فیلتر دار نانو پاک با برخورداری از لایه نانو الیاف از ورود آلایندههای بیماری زا به بدن فرد جلوگیری می کند.
4-استرس بیش از حد
استرس میتواند توانایی دستگاه ایمنی شما را برای مقابله با عفونتها کاهش دهد. استرس شدید تعداد سلولهای ایمنی را کاهش میدهد. برای اینکه کمتر دچار سرماخوردگی شوید، باید عوامل استرس زا را در زندگیتان شناسایی کنید. چه چیزهایی بیشتر موجب استرس شما میشوند؟ همچنین میتوانید برای آرامش بیشتر نرمشهای هوازی و تمرینهای ذهنآگاهی انجام دهید.
5-کمبود خواب
خواب اهمیت بسیار زیادی در زندگی شما دارد. اگر هر شب بین 7 الی 9 ساعت خواب مفید ندارید، ممکن است زود به زود مریض شوید. اثر کمبود خواب بر شما، چیزی فراتر از خستگی مزمن در طول روز است. کمبود خواب موجب ضعیف شدن سیستم ایمنی میشود، و احتمال ابتلا به سرماخوردگی را افزایش میدهد.
6-خوردن غذاهای ناسالم
درصورتیکه غذاهای ناسالم مصرف کنید، دستگاه ایمنی ضعیف تر از حالت ایدهآل خود عمل میکند. بهتر است از خوردن قند و غذاهای فرآوری شده بپرهیزید. هر دو آنها عملکرد دستگاه ایمنی را کاهش میدهند. به جای آن، رژیم غذایی خود را با غذاهای کامل مثل پروتئینهای جانوری، سوپهای مغذی، سالادهای مختلف و برگ سبزیجات مثل کاهو و کلم پر کنید.
خرمالو برای سرماخوردگی
آیا خرمالو برای سرماخوردگی مفید است؟ سوالی که ذهن بسیاری از افراد را در فضای اینترنت به خود مشغول کرده است. خرمالو میوهای شیرین (در برخی موارد گس) خوشمزه است. این میوهی نارنجی یک منبع فوق العاده از ویتامین آ، ث و ب_کمپلکس و مواد معدنی مثل پتاسیم و منیزیم به شمار میرود.
خرمالو حاوی ترکیبات ضد سرطان و ضد تومور تحت عنوان اسید بتولینیک است. از این جهت مصرف آن به شما برای جلوگیری از سرطان سینه، روده، ریه و پوست توصیه میشود. این میوه همچنین دارای آنزیمهایی است که با سلولهای سمی و بیگانه در بدن مبارزه میکنند. خرمالو حاوی نوعی ماده گیاهی تحت عنوان کاتچین ها است. این ماده خاصیت ضد التهاب، ضد ویروس و ضد پیری دارد.
درمان سرماخوردگی با خرمالو
با همه خواص و مواد مغذی که ذکر شد، حتما میدانید که خرمالو برای درمان سرماخوردگی مفید است. خرمالوها به درمان گلودرد و ناراحتیهای گوارشی و رفلاکس معده شناخته میشوند. چای خرمالو به ویژه برای درمان رفلاکس معده مفید است. طعم شیرین و طبع گرم خرمالو باعث میشود گلودرد شما التیام یابد و از سرفه های پشت هم راحت شوید.
روش تهیه چای خرمالو
شما میتوانید چای خوش طعم خرمالو را به روش زیر تهیه کنید.
3 عدد چوب دارچین را به همراه نصف فنجان زنجبیل تازه خرد شده، داخل قوری آب جوش قرار دهید.
اجازه دهید بین 30 الی 60 دقیقه دم بکشد.
پس از اینکه مخلوط دم کشید، تکههای دارچین و زنجبیل را از آن خارج کنید و یک فنجان خرمالو خشک شده به آن اضافه کنید.
اجازه دهید تا تکه های خرمالو داخل محلول به خوبی خیس بخورند.
چای شما آماده است.
نکته جالب در مورد چای خرمالو روش نگهداری آن است. شما میتوانید چای را تا یک هفته داخل فریزر نگهداری کنید. نصف فنجان از این چای دلپذیر را روزانه بین 1 الی 3 مرتبه نوش جان کنید.