افزایش ابتلا به سرطان کبد با پوست میوهها
برخی آفتکشها روی پوست میوهها که پس از شستن هم بهطور کامل از بین نمیروند خطر ابتلا به سرطان کبد را افزایش میدهند .
به گزارش جهان مانا، شستن میوهها و سبزیجات یکی از روشهای معمول تمیز کردن آنها است. اما پژوهشهای جدید میگویند که شاید این روش برای از بین بردن آفتهای مضر روی این محصولات کافی نباشد.
متخصصان «دانشگاه کشاورزی آنهویی» در چین، برای پیدا کردن آثاری از مواد شیمیایی، که بسیاری از آزمایشها موفق به شناسایی آنها نشدهاند، از یک فیلم بسیار حساس استفاده کردند. آزمایشها روی سیب و خیار و همچنین سایر مواد غذایی مانند میگو و برنج نشان داد که شستن مواد غذایی آثار برخی آفتکشهایی را که با سرطان کبد مرتبط است از بین نمیبرد.
دانشمندان با توجه به شواهد به دستآمده میگویند که شستن کافی نیست و به جای آن باید میوههایی مانند سیب و خیار را پوست بکنیم. آنها در مطالعهای که در مجله «نانو لترز» (Nano Letters) منتشر شد، نتیجهگیری کردند که خطر آفتکشها با شستوشوی ساده از میان نمیرود و حتما باید میوهها را پوست کند.
آنها تاکید میکنند جدا کردن پوست مواد غذایی میتواند از خطرات آفتکشهای موجود در پوست (اپیدرم) و پالپ نزدیک به آن به شکل قابل توجهی جلوگیری کند و احتمال ورود آفتکشها به داخل بدن را کاهش دهد.
محققان در این آزمایش جدید، روی میوه تحت آزمایش اسپری حاوی آفتکشهای «تیرام» ( thiram) و «کاربندازیم» (carbendazim) پاشیدند. سپس آنها را شستند تا از شیوه همیشگی میلیونها خانواده که هر روز چنین اقلامی را خریداری میکنند پیروی کنند. اما فیلم مخصوصشان نشان داد که برای از بین بردن اثر آفتکشها شستوشو کافی نیست و غلظت پایین این مواد هنوز روی میوه موجود است.