8 راهکار برای داشتن تمرکز در مکان‌های شلوغ

در دنیای امروز با شلوغی‌های فراوانش، غیرممکن است که ما تمرکز خود را از دست ندهیم. یکی از دلایل رایج حواس‌پرتی، فراوانی تحریکاتی است که در طول روز با آن مواجه می‌شویم.

به گزارش جهان مانا، در تعریف، تحریک‌پذیری بیش از حد، زمانی است که شما در یک زمان، بیش از حد ورودی حسی دریافت می‌کنید. به همین دلیل، یادگیری نحوه تمرکز امری ضروری است. در اینجا ۸روش علمی برای تمرکز را مرور می‌کنیم.

تکنیک پومودورو را امتحان کنید

تکنیک پومودورو اینگونه کار می‌کند: یک هدف یا کار را انتخاب کنید. به‌مدت ۲۵دقیقه روی آن کار کنید و بین هر دوره کاری، استراحت‌های کوتاه ۵دقیقه‌ای داشته باشید. (هر دوره کاری یک پومودورو نامیده می‌شود.) پس از ۴ پومودورو (۲ساعت)، یک استراحت طولانی‌تر به‌مدت ۱۵ تا ۳۰دقیقه داشته باشید. نظریه پشت این روش مدیریت زمان که توسط فرانچسکو سیریلو ایجاد شده، این است که با تعیین یک دوره کاری مشخص برای یک کار یا هدف، می‌توانید راحت‌تر تمرکز کنید و حواس‌پرت نشوید.

مدیتیشن را تمرین کنید

تمرینات ذهن‌آگاهی شامل تمرکز توجه شما بر لحظه حاضر بدون قضاوت است. مدیتیشن منظم می‌تواند مغز را بازسازی و آن را در حفظ توجه و کاهش سرگردانی ذهن بهتر کند.

مزاحم‌ها را حذف کنید

با استفاده از ویژگی «مزاحم نشوید» تلفن خود شروع کنید تا پیام‌ها، اعلان‌های خبری و سایر اعلان‌ها را بی‌صدا کنید. اگر این کافی نیست، سعی کنید تلفن خود را در کشوی میز یا در طرف دیگر اتاق قرار دهید تا به‌طور ناخودآگاه به آن دست نزنید.

بیشتر بخوابید

تحقیقات نشان داده‌ است که کمبود خواب می‌تواند توجه، هوشیاری و توانایی تمرکز را مختل کند. مطالعه‌ای در مجله Sleep Science نشان داد که حتی فقط یک شب کمبود خواب می‌تواند منجر به کاهش قابل توجهی در توجه و توانایی شناختی شود. توصیه می‌شود، بزرگسالان سعی کنند هر شب ۷تا ۹ساعت خواب باکیفیت داشته باشند.

چرت بزنید

اگر شب گذشته به اندازه کافی نخوابیده‌اید و احساس خستگی و تحریک‌پذیری می‌کنید و تمرکز کردن برایتان غیرممکن است، به جای مبارزه با خستگی، تسلیم آن شوید. چرت‌زدن نه‌تنها می‌تواند خواب‌آلودگی را کاهش دهد، بلکه ممکن است عملکرد شناختی را نیز بهبود بخشد.

روزانه ورزش کنید

ورزش جریان خون به مغز را افزایش می‌دهد، ترشح مواد شیمیایی عصبی مانند دوپامین و سروتونین را و رشد نورون‌های جدید را تقویت می‌کند.

کافئین مصرف کنید

طبق مقاله‌ای که در مجله بیماری آلزایمر منتشر شده است، دوزهای کم کافئین می‌تواند در بهبود زمان واکنش و عملکرد حافظه نقش داشته باشد و همچنین اضطراب را کاهش دهد. فقط مطمئن شوید که زیاده‌روی نکنید. دوزهای بالای کافئین می‌تواند اثر معکوس داشته باشد و اضطراب، عصبی‌بودن و لرزش را افزایش دهد.

استراحت کنید

وقتی برای مدت طولانی روی یک کار یا هدف تمرکز می‌کنید، ذهن شما می‌تواند سرگردان شود و تمرکز شما از دست برود. طبق تحقیقات منتشر شده در مجله Cognition، استراحت کوتاه از کار فعلی و غیرفعال‌کردن ذهن، شما را مجبور می‌کند که هنگام بازگشت به‌کار دوباره فعال شوید که ممکن است تمرکز را بهبود بخشد.

 

دیدگاه