واکنش روسیه به برکناری رییس مجلس نمایندگان آمریکا: تقصیر زلنسکی بود
روسیه نسبت به برکناری رییس مجلس نمایندگان آمریکا واکنش نشان داد.
برکناری رییس مجلس نمایندگان آمریکا که برای نخستین بار در تاریخ آمریکا رخ داده است باعث شد که روسها «ولودیمیر زلنسکی» رییس جمهور اوکراین را باعث و بانی آن معرفی کرد.
روسیا الیوم در گزارشی نوشت که در پی برکناری رییس مجلس نمایندگان آمریکا هیاهویی در شبکههای اجتماعی راه افتاده مبنی اینکه برکناری وی و نیز استعفای رییس پارلمان کانادا در پی سفر زلنسکی به آمریکا و کانادا رخ داده است.
در گزارش روسیا الیوم آمده است که ولودیمیر زلنسکی رییس جمهور اوکراین نامش در تاریخ به عنوان نخستین کسی ثبت میشود که باعث شده است روسای پارلمانهای دو کشور بزرگ در آمریکایی شمالی در عرض دو هفته پس از سفر وی برکنار شدند.
زلنسکی اخیرا به کانادا سفر کرد و در این سفر از «یاروسلاو هونکا» (۹۸ ساله) نازی اوکراینی کانادایی که در کنار نازیهای آلمان جنگید تمجید شد و این رخداد باعث استعفای رییس پارلمان کانادا شد.
زلنسکی پس از آن که به آمریکا سفر کرد و دو هفته بعد از آن اعضای مجلس نمایندگان آمریکا روز ۳ اکتبر گرد هم آمدند و برای نخستین بار در تاریخ این کشور رییس مجلس نمایندگان آمریکا را با ۲۱۶ رای موافق و ۲۱۰ رای مخالف از جمله ۶ نماینده جمهوریخواه برکنار کردند.
این برکناری در لحظه سرنوشت ساز تصویب قانون موقت بودجه که شامل کمکها به اوکراین میشود رخ داده است.
اکثریت قانونگذاران مجلس نمایندگان آمریکا روز سهشنبه به طرحی رای دادند که منجر به برکناری کوین مککارتی، رییس جمهوریخواه این مجلس شد.
این برای نخستین بار در تاریخ آمریکاست که رییس مجلس نمایندگان از سمت خود برکنار میشود.
تصمیم برای استیضاح کوین مککارتی، به پیشنهاد مت گاتز (از نمایندگان جمهوریخواه ایالت فلوریدا و وفادار به دونالد ترامپ) انجام شد که رهبری بلوکی از محافظهکاران تندرو در حزب جمهوریخواه را بر عهده داشت.
تصمیم به این رای گیری تاریخی پس از آن گرفته شد که به گفته منتقدانش، آقای مککارتی با دموکراتها برای جلوگیری از تعطیلی دولت جو بایدن، رییس جمهوری آمریکا همکاری کرده بود.
پیش از این رای گیری، موافقان و مخالفان آقای مککارتی ۵۸ ساله به مدت ۱ ساعت در صحن مجلس درباره دلایل ماندن یا برکناری او از سمتش صحبت کردند.
در جریان رای گیری که بعد از ظهر سهشنبه به وقت محلی انجام شد، درنهایت پیشنهاد برکناری او با ۲۱۶ رای موافق در مقابل ۲۱۰ رای مخالف تصویب شد. در این روز هشت جمهوریخواه علیه رهبر حزب خود رای دادند و در کنار ۲۰۸ دموکرات، برکناری کوین مککارتی را قطعی کردند.
از آنجا که جمهوریخواهان با اکثریت ضعیفی کنترل مجلس نمایندگان را برعهده داشتند، قرار گرفتن تنها تعدادی از آنها در کنار دموکراتها باعث شد که رای لازم برای استیضاح آقای مککارتی به دست آید.
این رای بیسابقه، زمینه را برای انتخاباتی دیگر با هدف تعیین رییس جدیدی برای مجلس نمایندگان فراهم میکند.
این رای همچنین نشاندهنده عمیقتر شدن شکافها در حزب جمهوریخواه است و البته نگرانیها درباره آغاز دور جدیدی از اختلال در عملکردها در ایالات متحده را نیز افزایش میدهد؛ چراکه این مجلس تا زمانی که رییس جدیدی برای آن انتخاب نشود نمیتواند به امور قانونگذاری بپردازد.
در ایالات متحده آمریکا، رییس مجلس نمایندگان، ارشدترین عضو مجلس سفلای کنگره و دومین نفر در ردیف جانشینی رییس جمهوری (پس از معاون رییس جمهوری) است.
رای گیری روز سهشنبه تنها چند روز پس از آن انجام شد که اعضای تندروی جمهوریخواه، دولت را در تلاش برای کاهش هزینههای فدرال از جمله کمک به تلاشهای جنگی اوکراین، در آستانه تعطیلی قرار دادند.
اما تصویب طرحی اضطراری برای بودجهبندی موقت که از سوی کوین مککارتی پیشنهاد شده بود، مانع از تعطیلی دولت شد. به کمک این طرح، بودجه موقت آژانسهای دولتی برای مدت ۴۵ روز تامین میشد.
مت گاتز از جمله جمهوریخواهانی بود که از توافق مککارتی با دموکراتها بر سر این طرح خشمگین شد و به این ترتیب تلاشهایش برای استیضاح مککارتی آغاز گردید.
مک کارتی از تصمیمش برای توافق با دموکراتها دفاع کرد و صبح سه شنبه به خبرنگاران گفت: «باز نگه داشتن دولت و پرداخت پول به سربازان تصمیم درستی بود. من همچنان از این تصمیم دفاع میکنم و در نهیات، اگر مجبور شوم شغلم را به خاطر آن از دست میدهم.»