از حمله حماس به اسراییل یا همان طوفان الاقصی چه می‌دانیم؟

روز شنبه نیروهای حماس در باریکه غزه حمله‌ای غافلگیرکننده به نام طوفان الاقصی را علیه اسرائیل غاز کردند.

در مقابل ارتش اسرائیل در واکنش به پرتاب صدها راکت از نوار غزه حملات هوایی به مواضع حماس را آغاز کرد. گردان‌های عزالدین قسام، شاخه نظامی گروه حماس عملیات نظامی خود علیه اسرائیل را «طوفان الاقصی» نام‌گذاری کرده‌اند. 

 

بیش از ۲۵۰۰ راکت به شهرهای مرکزی و جنوب اسرائیل پرتاب شده و شهر بیت‌المقدس هم هدف قرار گرفته است. بنا به گزارش‌ها پرتاب‌های راکتی از چند نقطه مختلف باریکه غزه انجام می‌شود. 

گردان‌های عزالدین قسام اعلام کرده‌اند که هدف از این عملیات «پایان دادن به همه جنایت‌های اشغالگری» است. گروه حماس از ۱۶ سال پیش تاکنون کنترل نوار غزه را در دست دارد. 

تصاویر منتشرشده در شبکه‌های اجتماعی نشان می‌دهد که شبه‌نظامیان فلسطینی از طریق یک تونل مرزی موفق شده‌اند به شهرک‌های اسرائیلی نزدیک مرز با غزه نفوذ کنند.

بنابر گزارش ها بسیاری از شهروندان اسرائیلی از آنچه از ساعات اولیه دیروز می‌گذرد در بهت فرو رفته‌اند. صدای آژیر خطر در بسیاری از شهرهای مرکزی و جنوب اسرائیل به دفعات به صدا در آمده است.

ارتش اسرائیل از مردم خواسته است تا به پناهگاه‌ها بروند. 

به گزارش خبرگزاری فرانسه دستکم دو راکت پرتاب شده از نوار غزه در آسمان بیت‌المقدس رهگیری و منهدم شده است. این در حالی است که صدای چند انفجار هم در شهر شنیده شد.

وضعیت محله‌های یهودی‌نشین بیت‌المقدس خلوت و آرام گزارش می‌شود. این در حالی است که در محله‌های فلسطینی‌نشین صدای بوق خودروها به نشانه شادی شنیده می‌شود. برخی از ساکنان از بیم طولانی شدن درگیری‌ها به ذخیره مواد غذایی روی آورده‌اند. 

اسرائیل چه واکنشی نشان داد؟

ارتش اسرائیل از حدود ساعت ۱۰ صبح روز شنبه به وقت محلی حملات هوایی به نوار غزه را آغاز کرد. بنا به اعلام ستاد فرماندهی ارتش اسرائیل دهها جنگنده مواضع حماس در باریکه غزه را هدف گرفتند. 

بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل گفته است که کشورش در «جنگ» به سر می‌برد. او وعده داد که گروه حماس برای حملات روز شنبه «بهایی بی‌سابقه» پرداخت خواهد کرد. 

وزیر دفاع اسرائیل نیز مدعی شد که حماس با آغاز عملیات نظامی علیه اسرائیل «اشتباهی جدی» مرتکب شده است. 

تحلیلگران سیاسی در شبکه‌های تلویزیونی اسرائیل از کاستی‌های نظامی و اطلاعاتی در رویدادهای روز شنبه انتقاد کرده‌اند. این در حالی است که به گفته آنها برنامه‌ریزی برای عملیات حماس احتمالا از چند ماه پیش آغاز شده بود. 

پیش‌زمینه حمله غافلگیرکننده حماس به اسرائیل چه بود؟

حمله غافلگیرکننده حماس به اسرائیل در حالی آغاز شد که توجه‌ها در منطقه خاورمیانه طی هفته‌های گذشته به احتمال عادی‌سازی روابط عربستان سعودی با اسرائیل منعطف شده بود. 

سفیر عربستان در اردن دو ماه پیش ضمن حفظ سمت به عنوان نماینده ریاض برای سرزمین‌های فلسطینی و کنسولگری بیت‌المقدس معرفی شده بود. او که از بستگان نزدیک محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان است اخیرا به رام‌الله در کرانه باختری سفر کرد تا با محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگران فلسطینی دیدار کند. 

مقام‌های عربستان مدعی هستند که عادی‌سازی روابط با اسرائیل می‌تواند زندگی فلسطینی‌ها را «تسهیل» کند. 

 

دیدگاه
آخرین اخبار
بازار