چرا بمباران های اسراییل، فلسطینی ها را از غزه فراری نمی کند؟

ارتش اسراییل شهر غزه و دیگر بخش‌های شمالی فلسطین را محاصره کرده به دو بخش شمالی و جنوبی تقسیم کرده است. ارتش اسراییل به بمباران مناطق متراکم شهری در شمال غزه ادامه می‌دهد حملات هوایی به اردوگاه المغازی در مرکز نوار غزه در اوایل روز یکشنبه هفته جاری انجام شد و ارتش اسراییل بخشی از اردوگاه آوارگان سابق به نام جبالیا را نیز در تاریخ ۳۱ اکتبر با خاک یکسان کرد که در جریان آن ده‌ها غیر نظامی کشته و صد‌ها نفر مجروح شدند.

به گزارش جهان مانا به نقل از ویک، وزارت بهداشت غزه اعلام کرده که بیش از ده هزار فلسطینی از زمان آغاز جنگ اسراییل علیه غزه جان شان را از دست داده اند. سازمان بهداشت جهانی روز یکشنبه اعلام کرد که به دلیل خسارات ناشی از بمباران و کمبود شدید سوخت و تدارکات ۱۴ بیمارستان غزه دیگر قادر به ادامه کار نیستند. اسراییل اعلام کرده که حماس به عنوان بخشی از استراتژی خود برای پنهان شدن در پشت غیرنظامیان، مراکز فرماندهی زیرزمینی را در زیر بیمارستان‌ها ساخته است.

 

اسراییل تاکید کرده که با استفاده از جزوه، پیام‌های متنی و تماس‌های غیرنظامی برای هشدار به غیرنظامیان مبنی بر وجود مکان امن در اطراف شهر غزه از فلسطینیان خواسته تا به جنوب غزه جابجا شوند.

چرا فلسطینیان به جنوب غزه نمی‌روند؟

فسلطینیانی که توانسته اند به جنوب غزه بروند می‌گویند وضعیت آنجا چندان بهتر نیست و در آن منطقه نیز از بمباران‌های اسراییل در امان نیستند. اسراییل به تعدادی کامیون اجازه داده تا غذا، دارو و آب را از طریق گذرگاه مرزی رفح در جنوب غزه با مصر برسانند اما فلسطینیان و گروه‌های کمک رسان بین‌المللی می‌گویند که این میزان برای رسیدگی به بحران انسانی فزاینده به شدت ناکافی است. بیمارستان‌های شمال غزه اعلام کرده اند که قادر نیستند بیماران یا نوزادان دچار وضعیت ناپایدار را در انکوباتور‌ها مورد مراقبت قرار دهند. سازمان ملل متحد اعلام کرده در پناهگاه‌های آن نهاد در جنوب غزه فاقد جای کافی برای اسکان اهالی مهاجرت کرده از شمال غزه هستند و افرادی که از شمال غزه به آنجا رفته اند در خیابان‌ها می‌خوابند.

هم چنین، برخی از فلسطینیانی که در شمال غزه به سر می‌برند می‌گویند سفر به جنوب غزه به دلیل کمبود سوخت و یا به دلیل خطرات بسیار زیاد دشوار است. "احمد فروانا" یکی از ساکنان غزه که ۶۳ سال دارد به "نیویورک تایمز" گفته است: "می خواهم بروم، اما نمی‌خواهم در راه جانم را از دست بدهم. مردن در خانه بهتر از مردن در خیابان است". ارتش اسراییل مدعی شده که حماس مانع از سفر اهالی غزه از شمال آن شهر به سمت جنوب آنجا می‌شود.

آیا فلسطینیان می‌توانند نوار غزه را تخلیه کنند؟

دولت مصر به برخی از فلسطینیان مجروح اجازه عبور از گذرگاه رفح را داده و اتباع خارجی یا افراد دو تابعیتی نیز می‌توانند از آنجا عبور کنند، اما سایر اهالی غزه در داخل گذرگاه ساحلی گرفتار شده اند. این در وضعیت معلق ماندن بر روی همه مسائل مرتبط با فلسطینیان در طول دهه‌های اخیر سایه انداخته است از سال ۱۹۴۸ میلادی زمانی که فلسطینیان آن را نکبت نامیدند زمانی که حدود ۷۰۰ هزار نفر از آنان از خانه و کاشانه شان همزمان با تاسیس اسراییل آواره شدند.

بسیاری از فلسطینیان می‌گویند که می‌ترسند اگر خانه‌های خود را در شمال یا حتی جنوب غزه ترک کنند هرگز به آنان اجازه بازگشت داده نشود. "آسوشیتدپرس" در تاریخ ۱۳ اکتبر گزارش داده بود که اسراییل پیشنهاد انتقال ۲.۳ میلیون فلسطینی نوار غزه به شبه جزیره سینا را مطرح کرده است. دولت اسراییل آن گزارش را کم اهمیت دانست و مدعی شده که این ایده صرفا به عنوان یک "ارزیابی مفهومی" در وزارتخانه‌های امنیتی آن کشور مورد بررسی قرار گرفته است. با این وجود، دولت مصر و فلسطینیان بحث و بررسی اسراییل درباره این ایده را تهدیدی جدی علیه خود قلمداد می‌کنند.

"نبیل ابوردینه" سخنگوی رسمی ریاست تشکیلات خودگردان فلسطین گفته است:"ما مخالف انتقال به هر مکانی و به هر شکلی هستیم و آن را خط قرمزی می‌دانیم که اجازه عبور از آن را نخواهیم داد. ما اجازه تکرار مجدد آن چه در سال ۱۹۴۸ میلادی رخ داد را نخواهیم داد".

بایدن در تاریخ ۲۹ اکتبر اشاره کرد که "عبدالفتاح السیسی" رئیس جمهور مصر خواستار کسب اطمینان از این موضوع شده که فلسطینیان غزه به مصر یا هیچ کشور دیگری جابجا نخواهند شد.

 

منبع: فرارو
دیدگاه
آخرین اخبار
بازار