محکومیت دو مرد در آمریکا به اتهام تلاش برای فروش نفت ایران
وزارت دادگستری آمریکا روز جمعه اعلام کرد که دو مرد در تگزاس را به اتهام تلاش برای فروش نفت ایران در نقض تحریم های این کشور و توطئه برای پولشویی مجرم شناخته است.
به گزارش جهان مانا ، یک هیات منصفه در تگزاس، ژنیو وانگ ۴۲ ساله و دانیل ری لین ۴۲ ساله را روز چهارشنبه مجرم شناخت و اکنون هریک از این افراد با مجازات حداکثر ۴۵ سال زندان مواجه هستند.
وزارت دادگستری آمریکا روز جمعه به وقت محلی در بیانیه ای ادعا کرد: این دو مرد قصد داشتند از ایران نفت بخرند، منشا آن را پنهان کنند و سپس آن را به پالایشگاهی در چین بفروشند.
لین رئیس شرکت خصوصی استاک رویالیتی مستقر در تگزاس اسی که حقوق معدنی نفت و گاز را به صندوق های سرمایه گذاری و گروه های سهام خصوصی می فروشد.
این دو فرد به همراه سه نفر دیگر در سال ۲۰۲۰ در دادگاه منطقه ای ناحیه شرقی پنسیلوانیا متهم به تلاش برای فروش نفت ایران شده بودند. سوابق دادگاه نشان می دهد که آنها به تلاش برای فروش نفت ایران اعتراف کرده اند.
مت اولسن، رئیس بخش امنیت ملی وزارت دادگستری در بیانیهای گفت: «وزارت دادگستری کسانی را که تحریمهای آمریکا را نقض میکنند و امنیت ملی ما را برای سود شخصی به خطر میاندازند، مجازات خواهد کرد.»
پیش از این، خبرگزاری رویترز اعلام کرده بود، واردات نفت چین از ایران به بالاترین میزان خود رسیده است؛ زیرا ایران تولید خود را با وجود تهدیدهای آمریکا درباره وضع تحریمهای بیشتر برای این کشور، افزایش میدهد.
تحریمهای فعلی ایران از سوی آمریکا بر سر برنامه هستهای این کشور اجرا شد. قانونگذاران آمریکایی به دنبال اِعمال فشار بیشتر به ایران پس از حملات ۷ اکتبر (۱۵ مهر) گروههای مقاومت فلسطینی به رهبری حماس علیه رژیم اسرائیل هستند. مقامات جمهوری اسلامی ایران هرگونه دخالت در این حملات را رد کرده اند اما آنها معتقدند که مدتها پیش، ایران از حماس حمایت کرده است.
قانونگذاران آمریکایی در حال حاضر در حال بررسی قانونی هستند تا آن را بر بنادر و پالایشگاههای خارجی که نفت صادر شده از ایران را پردازش میکنند، تحمیل کنند.
چین، بزرگترین واردکننده نفت خام جهان و بزرگترین مشتری ایران است و بر اساس دادههای شرکت ورتکسا، به طور متوسط روزانه ۱.۰۵ میلیون بشکه نفت ایران را در ۱۰ ماهه اول سال ۲۰۲۳ میلادی خریده است.
این میزان، ۶۰ درصد بیشتر از بیشترین میزان نفت خریداریشده توسط چین پیش از تحریمها است که توسط گمرک این کشور در سال ۲۰۱۷ میلادی ثبت شده بود. این در حالی است که از سال ۲۰۲۱، واشنگتن بیش از ۱۸۰ فرد و نهاد مرتبط با بخشهای نفت و پتروشیمی ایران را تحریم کرده است.