وزیر کشور: طبق قانون اگر کسی مانع انجام فعالیت آمران به معروف و ناهیان از منکر شود، مجازات می شود/ یکی می‌آید در مترو می‌خواهد گل بدهد، یکی تذکر زبانی؛ این ‌ها اساساً مجوز نیاز ندارند

وزیر کشور درباره انتشار یک ابلاغیه از سوی او درخصوص فعالیت‌های گروه‌هایی درخصوص امر به معروف و نهی از منکر در حوزه حجاب توضیحاتی ارائه کرد.

به گزارش جهان مانا ،احمد وحیدی  وزیر کشور گفت: بعضی می‌گویند شما گفتید که «ما مجوز خاص ندادیم»، بله من گفتم که اساساً این ‌ها مجوز نیاز ندارند، این‌ها براساس قانون حمایت از آمران به معروف و ناهیان از منکر این‌ها مجوز دارند؛ لذا به مجوز نیازی ندارند که ما بخواهیم در وزارت کشور به آن‌ها مجوزی بدهیم. ضمن اینکه ما قرارمان این نیست که راجع به فعالیت تک تک گروه‌ها بخواهیم مجوز بدهیم. خب یکی می‌آید در مترو می‌خواهد گل بدهد، یکی می‌خواهد تذکر زبانی بدهد. این‌ها در چارچوب‌های قابل قبول است؛ بله خارج از تذکر زبانی موضوعش متفاوت است.

 احمد وحیدی در پایان جلسه هیات دولت با حضور در جمع خبرنگاران در مورد طرح دولت برای تقسیم استان تهران عنوان کرد: دو سه  بار توضیح دادم این جزو موضوعات در دست کارشناسی است و در بحث استان غربی تهران این به کمیسیون ارجاع شده و در کمیسیون دولت دارد بحث و بررسی می‌شود. در مورد استان شرقی هم موضوع در حال بررسی است و باید بررسی شود.

وی در مورد اینکه چقدر احتمال عملی شدن این طرح وجود دارد، گفت: این به تصویب دولت و مصوبه مجلس بستگی دارد. تشکیل استان جدید نیاز به مصوبه مجلس دارد.

وزیر کشور در پاسخ به سوالی در مورد آمار حمله سگ‌های پرسه زن به آدم‌ها گفت:  این موضوع قبلا بود ابلاغی از طرف وزارت کشور صورت گرفت و نسبت به آن همه شهرداری‌ها کار را شروع کردند خیلی‌ از سگ‌های ولگرد را جمع‌آوری کردند بر اساس دستورات قانونی و در چارچوب مقررات این کار صورت گیرد و کار عقیم‌سازی آنها هم انجام شد هزینه آن گاهی خیلی زیاد است و فشار می‌آورد ولی دستورالعمل‌ها صادر شده و خیلی جاها بهبود پیدا کرده ممکن است برخی مانده باشد که اقدام می‌شود.

وحیدی در مورد اینکه دولت چه برنامه‌ای برای افزایش مشارکت در انتخابات دارد، اظهار داشت: مشارکت شهروندان مربوط به همگان می‌شود همه باید نقش ایفا کنند اولین نقش ما در بحث افزایش مشارکت این است که باید امیدآفرینی اتفاق بیفتد و امیدآفرینی از کارهای بسیار خوبی است که الان در دولت توسط دولتی‌ها و بخش خصوصی و مردم در حوزه‌های اقتصادی و غیر اقتصادی اتفاق می‌افتد. مساله دوم نقشی است که گروه‌های سیاسی باید در جلب مشارکت مردم ایفا کنند اقشار مختلف و صنوف مختلف ایفای نقش می‌کنند در واقع یک کار همگانی نیاز است همگان باید تلاش کنند همه ظرفیت‌هایشان را برای مشارکت حداکثری دنبال کنند.

وی در مورد اینکه رئیس مرکز روابط عمومی ثبت احوال گفته خانم‌ها و آقایانی که عمل جراحی زیبایی می‌کنند و بیش از حد تغییر کنند باید مدارک هویتی خود را هم تغییر دهند، گفت: اگر این عمل‌های زیبایی منجر به تغییر چهره شود و چارچوب عکس قبلی را از دست بدهد، منطقی است که باید عکس‌های جدید را جایگزین کنند.

وزیر کشور در مورد آخرین وضعیت ساماندهی اتباع غیرقانونی در کشور گفت: من نوبت قبل هم اشاره کردم تا الان نزدیک به ۴۰۰ هزار نفر بازگردانده شدند اما اشاره هم کردم مشکلی که ما داریم این است که بخشی از این‌ها برمی‌گردند و برای این‌ها ما قوانین بازدارنده کافی نداریم. وقتی تبعه‌ای برگشت چه کار کنیم؟ این در یک چرخه مداوم اتفاق می‌افتد باید این را تکمیل کنیم و مساله را حل کنیم وگرنه از نظر کسانی که غیرمجاز بودند، حدود این میزان که گفتم بازگردانده شدند.

وحیدی در رابطه با مساله انتشار یک ابلاغیه از سوی او درخصوص فعالیت‌های گروه‌هایی درخصوص امر به معروف و نهی از منکر در حوزه حجاب، گفت: مواضع ما در مورد عفاف و حجاب کاملا روشن است، هم مصوبات قانونی داریم و هم قانون داریم و براساس این مصوبات رعایت عفاف و حجاب بر همه دستگاه‌های دولتی و نهادهای عمومی غیردولتی یک امر لازمی است. وزارت کشور هم مسئولیت نظارت بر این دستگاه‌ها و نهادها را براساس همان قوانین و مقررات برعهده دارد.

وی ادامه داد: این ها در مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی که توسط روسای جمهور وقت ابلاغ شده در سال‌های ۷۶، ۸۴ و ۹۸ ابلاغ شده ما مصوبات روشنی درخصوص عفاف و حجاب داریم و جرائم آن و مجازات ‌های آن از حیث عدم رعایت قوانین و مقررات در قانون مجازات اسلامی مشخص است. طبیعتاً وزارت کشور وظیفه دارد بر رعایت عفاف و حجاب نظارت کند و تلاش کرده است که این وظیفه را برابر مصوبات قانونی و تکالیف قانونی دنبال کند.

وحیدی افزود: همین الان هم همینطور است لذا ما اولا خواسته ما از همه دستگاه های دولتی و غیردولتی این است که باید به وظایف خود دررعایت بحث عفاف و حجاب دنبال کند.

وزیر کشور با تاکید بر لزوم حمایت از فعالیت آمران به معروف و ناهیان از منکر ابراز داشت: مساله دوم موضوع آمران به معروف و ناهیان از منکر است، این‌ها هم وظیفه دارند و دستگاه‌ها هم موظف هستند از آن‌ها حمایت کنند. حتی در قانون مربوطه یعنی قانون حمایت از آمران به معروف و ناهیان از منکر اگر کسی مانع انجام فعالیت آن‌ها شود مجازات می شود یعنی برای آن جرم انگاری شده برای کسانی که مانع از فعالیت آن‌ها شوند.

 

دیدگاه
آخرین اخبار
بازار