غذاهایی که برای کودکان زیر ۲ سال بسیار خطرناکند

محدود کردن مصرف قند در اوایل زندگی می‌تواند خطر دیابت و فشار خون در سنین بالا را کاهش دهد.

به گزارش جهان مانا به نقل از دیلی میل، هر کسی که در طول جنگ زندگی کرده است از سختی‌های جیره‌بندی غذا در این زمان آگاه است. حالا یک مطالعه نشان می‌دهد محدود کردن قند در اوایل زندگی می‌تواند از ابتلا به دیابت و فشار خون بالا در سنین بالا پیشگیری کند. محققان کشف کرده‌اند کاهش مصرف قند در طول ۱۰۰۰ روز اول زندگی می‌تواند از دیابت و فشار خون در سال‌های بعد پیشگیری کند. این مطالعه نشان می‌دهد دو سال اول زندگی یک کودک برای سلامت طولانی مدت حیاتی است. 

در اوایل زندگی، کودکان از طریق آنچه مادرشان در دوران بارداری و در دوران شیردهی مصرف می‌کند و سپس از طریق شیرخشک و غذای کودک در معرض مقادیر زیادی قند قرار می‌گیرند. تحقیقات همچنین نشان می‌دهد که بیشتر نوزادان و کودکان نوپا روزانه از میزان زیادی غذا‌ها و نوشیدنی‌های شیرین استفاده می‌کنند. محققان دانشگاه کالیفرنیای جنوبی برای مطالعه اثرات درازمدت مصرف اولیه شکر بر سلامتی، آزمایشی طبیعی در بریتانیا انجام دادند. این پژوهش با پایان یک دهه سهمیه بندی قند و شیرینی پس از جنگ جهانی دوم در سال ۱۹۵۳ آغاز می‌شود.

در طول جیره بندی، بزرگسالان معمولاً ۸ اونس شکر در هفته و ۱۲ اونس شیرینی هر چهار هفته دریافت می‌کردند. این مقدار مصرف شکر بر طبق دستورالعمل‌های رژیم غذایی امروز انگلستان تقریباً با میزان مصرف پیشنهادی برای زنان باردار و کودکان خردسال یکسان است. با این حال، پایان جیره‌بندی یک شبه منجر به افزایش فوری و تقریباً دو برابری مصرف شکر در انگلستان شد.

مطالعه‌ای جدید نشان می‌دهد مصرف این غذا‌ها در کودکان زیر ۱۰۰۰ روز اول خطرناک هستند و باعث بروز انواع بیماری‌ها می‌شوند.

این تیم پژوهشی داده‌های بهداشتی افرادی را که ۱۰۰۰ روز اول پس از لقاح را در طول سال‌های جیره‌بندی یا پس از پایان آن سپری کردند را مورد بررسی قرار داد. تجزیه و تحلیل داده‌ها نشان داده است مصرف محدود مواد قندی در اوایل زندگی فواید سلامتی بلندمدتی دارد.

بر اساس یافته‌ها، خطر ابتلا به دیابت و فشار خون بالا در این افراد در حدود ۵۰ و ۶۰ سالگی ۳۵ درصد و ۲۰ درصد کاهش یافت. کسانی که در دوران جیره‌بندی زندگی می‌کردند چهار سال دیرتر دچار دیابت و دو سال دیرتر دچار فشار خون شدند. محققان این پژوهش اعلام کردند: «مصرف روزانه قند بزرگسالان پس از زمان جیره‌بندی از ۴۱ گرم در سال ۱۹۵۳ به حدود ۸۰ گرم در سال ۱۹۵۴ افزایش یافت. این میزان افزایش برای چندین سال ادامه پیدا کرد. این داده‌ها درباره بزرگسالان است، اما دیگر پژوهشات نشان داده‌اند مصرف شکر برای کودکان پس از جیره‌بندی بیش از دو برابر شده و سلامت دهان و دندان آنها نیز بدتر شده است.»

دکتر هیلدا مولرونی، متخصص تغذیه و سلامت، در مورد این مطالعه اظهار کرد: «با توجه به مصرف بالای قند جمعیت بریتانیا در حال حاضر و شیوع بیماری‌های مزمنی از جمله دیابت نوع ۲ و فشار خون بالا، این مقاله واقعا جالب و به موقع است.» پتانسیل تأثیر رژیم غذایی درون رحمی بر خطرات درازمدت سلامتی مدت‌هاست شناخته شده است و مکانیسم‌های قابل قبولی برای توضیح چگونگی وقوع این خطرات ارائه می‌دهد.

در این مطالعه، نویسندگان از داده‌هایی استفاده کردند که می‌توان آن را یک آزمایش طبیعی در نظر گرفت. با مقایسه افرادی که در دوران جنینی و در اوایل کودکی در معرض جیره‌بندی قند قرار داشتند و در معرض جیره‌بندی قند قرار نگرفته بودند، تأثیر قابل توجهی مشاهده شد. اوایل کودکی اهمیت ویژه‌ای بر سلامتی در بزرگسالی دارد. یک سوم از افزایش خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ و فشار خون بالا با قرار گرفتن در معرض قند بالا در دوران جنینی توضیح داده شد. این کشف جدید، تأثیر رژیم غذایی دوران کودکی را به عنوان یک عامل خطر برای بیماری‌های مزمن برجسته می‌کند.

با توجه به سطوح بالای قند موجود در غذا‌ها و نوشیدنی‌های مورد استفاده برای تغذیه کودکان نوپا و خردسال، این موضوع نگران کننده است. در اوایل سال جاری، گزارشی هشدار داد که کودکان بریتانیایی با سلامت ضعیف روبرو هستند، زیرا رژیم‌های غذایی ناسالم رشد آنها را متوقف کرده و باعث افزایش چاقی و دیابت نوع ۲ شده است. بنیاد غذای بریتانیا نیز اعلام کرده است بچه‌ها در محیطی بزرگ می‌شوند که تغذیه سالم آنها بسیار چالش برانگیز و تقریباً غیرممکن است. این سازمان ترویج تهاجمی مواد غذایی حاوی چربی، قند و نمک بالا و سطوح تکان‌دهنده فقر را مقصر می‌داند، زیرا تأمین جایگزین‌های سالم‌تر را برای برخی از خانواده‌ها غیرممکن می‌کنند.

 

منبع: فرارو
دیدگاه
آخرین اخبار
بازار